Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   
LOGBOEK 2007: Oktober - December

Begin November

Beste mensen, al meer dan een maand niet geschreven, laat ik even vertellen wat er zoal gebeurd is en wat mijn plannen zijn. Begin September vooral de buurt verkend, uitgezocht wat ik waar kon krijgen. Weet nu alles te vinden al moet ik er af en toe ver voor reizen. Toen kwam mijn vriend Peter op bezoek voor een dag of tien, dat was absoluut fantastisch, Peter had mij veel geholpen met het verbouwen van de boot, was leuk om nu weer samen op de boot te zitten in Buenos Aires i.p.v. Hellevoetsluis. Echt veel leukere kroegen hier. De tien dagen gingen echt giga snel voorbij, we wisten op een gegeven moment niet eens meer wat voor dag het was of wat we de voorgaande dagen hadden gedaan. We hebben in ieder geval veel gelopen en aardig wat films bekeken, er was o.a. een Duits filmfestival dus iedere avond gratis naar de film. Helaas ook veel regen deze maand, zeker twee dagen per week regent het te hard om echt wat te doen. Morgen is weer zo'n dag. Peter moest helaas weer terug, zijn diploma in ontvangst nemen of zo. Eindelijk afgestudeerd op zijn 28e,

gefeliciflapstaart gast!!!!!

We hebben hier nog een pak gekocht met aardig wat overhemden en stropdassen, kan die stakker gaan werken, hahahahaha, wat een armoede.

De dag dat Peter vertrok klom ik in bed en kwam er twee en halve dag niet uit. Voelde me ontzettend klote, maandag wat beter, ging douchen, internetten en toen boodschappen doen, toen het mijn beurt was om af te rekenen ging ik opeens tegen de vlakte. Weet niet hoelang ik voor Pampus lag, maar kon in ieder geval een uur lang niet praten, ambulance erbij. Bizar. Gelukkig heeft mijn vader hier een goede vriend, Carlos, die is gelijk gekomen. En heeft me naar het ziekenhuis gebracht. Drie dagen lang testen en weet ik het wat allemaal. In zijn appartement kon ik een week lang uitzieken. Longinfectie bleek het probleem. Een antibiotica kuur heeft het probleempje opgelost, maar ik was wel meer dan een week uit de roulatie.

Bij het kerhof Daarna begonnen aan de boot te werken, eerst de meest smerige klussen; wc en kachel verbouwen. Voor de rest doe ik het rustig aan, heb veel afspraakjes met leuke mensen die ik dagelijks ontmoet. Gisteren wezen zeilen met een zeer bijzondere creatie, de eigenaar had de boot zelf ontworpen. Midden cockpit, een V-vormige giek, flush dek, de propeller voor de kiel. Het idee was al het gewicht bij elkaar te brengen in het midden van de boot, dus mast, motor, kiel, accu's en zeilers op dezelfde plek. Ging erg snel, dus opzet goed gelukt, maar geen praktische boot. Zijn broer had een oude sleepboot omgetoverd in een luxe jacht, mooiste motorschip dat ik ooit gezien heb. s' Avonds dansen met zijn zus, tango Peter, rampzalig maar erg leuk!

Mijn plannen voor de komende tijd, ik heb besloten om een paar dingen te wijzigen aan de boot. Zo wil ik het tuig veranderen met rolgenua, kotterstag en boegspriet. Verder moet ik de motor of reviseren of vervangen door buitenboord in bun. Deze geintjes gaan al het geld kosten wat ik heb. Dus noodgedwongen kom ik in Maart naar Nederland om een paar maandjes te werken, tja. De boot blijft achter. In Oktober wil ik dan richting Patagonia, over een jaartje dus. Het is hier fantastisch dus ik heb geen haast. Binnenkort een cursus Spaans beginnen, verder vooral genieten en veel aan de boot klussen.

Dat was het, geen dagjournaals meer voorlopig, alleen updates, anekdotes en foto's van de verbouwingen. Doei!


 

Rond de jaarwisseling 2007 / 2008

Beste mensen,
Nog de beste wensen!

Een update, uit een zomers Buenos Aires, het is bloedjesheet, gisteren 40 graden.
De boot is nu twee maanden uit het water en ik werk er iedere dag aan (behalve zondags). Ondertussen woon ik voor het eerst in vier jaar in een huis, heb namelijk een kamer gehuurd, dat is perfect. Woon boven de garage bij een stel dat ik op een boottochtje heb ontmoet, het is half uurtje fietsen naar de werf waar de boot nu op het droge staat.
Het werken valt erg tegen, deels vanwege de hitte maar voornamelijk omdat hier nu eenmaal alles wat langzamer en moeilijker gaat. Dat is af en toe best frustrerend, toch heb ik het erg naar mijn zin. Verder een cursus Spaans gevolgd maar dat schoot niet op omdat ik dacht dat wel te kunnen combineren met bootklussen, nou niet dus, vier uur reizen per dag, verder drie avonden per week klimtraining en dan in slaap vallen boven mijn boeken.
Een week geleden is Merel hier gekomen om kerst en oud en nieuw te vieren, erg gezellig. Ik allerlei toffe plannetjes bedenken,

Merel: ja, zoals onderbroeken kopen en een cursus composietenbouw

blijkt dat ze alleen maar in de tuin wil zitten met een goed boek terwijl ik aan de boot klus. "Ben hier toch om vakantie te vieren!" Verder heeft Merel besloten dat ze zichzelf eens moet omscholen tot keukenprinsesje. Na een week voorbereiden is het dan bijna gelukt om een cheesecake te maken.
Gisteren (oudejaarsavond) kwamen we eerst zonder water te zitten en vervolgens viel op zijn Argentijns de stroom uit!! Goede timing, zie je het al voor je, oliebollen eten bij kaarslicht, geen oudejaarsconference en de wc's niet kunnen doortrekken met de hele familie op bezoek. Heel normaal hier, we zouden naar een feest gaan maar bleven lekker thuis met wat filmpjes (accu), hele wijk zonder stroom, bloedheet en dan een bus zoeken, echt niet. Bovendien hadden we al Argentijnse kerst gevierd, met wat vrienden, heel verwarrend, kerst vieren ze hier met champagne en vuurwerk, om middernacht gaat iedereen zoenen en elkaar prettige kerst toewensen. Als een soort repetitie voor nieuwjaar, zeg maar.
Wat doe ik nu aan de boot? Nou heb de diesel er toch maar eruit gehaald en heb een buitenboord gekocht, ben nu een bun aan het maken, verder de opbouw aan het isoleren met pu-schuimplaten, de genuarail aan het vervangen en straks een vaste buiskap. Plus nog een berg kleine aanpassingen. Als alles klaar is volgt een volledig fotoverslag. Over zes weken moet de boot er weer in en vaar ik naar Uruguay omdat mijn visum dan verloopt.

Tot sinas,
Paul

 
Natte voeten Huisje

 

vervolg 2008


[Top]
 
Laatst bijgewerkt op 15 augustus 2008.