Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   

11 December 2009 - Ushuia Vuurland

Tja dit geloof je nooit. Na het herstel van mijn enkelbandproblemen ben ik dolenthousiast naar het Nationaal park Tierra del Fuego gezeild en ben daar gaan klimmen en de eerste dag tijdens het boulderen donder ik 4meter naar beneden en breek ik mijn kleine teen………………………….

Hmmmmm, afijn dat was alweer bijna drie maanden geleden en herstellen wilt het niet maar het is maar een kleine teen, dus ben begonnen met klimmen een maand in Cordillera Darwin met Pote en komende anderhalf maand in Chalten met Ebai. In Maart vaar ik naar het Noorden en ben ik klaar voor de Pacific, een jaar in de kou is wel voldoende voorlopig.

De tocht naar Cordillera Darwin met als doel de eerstbeklimming van de Zuidwand van Mt. Frances is jammerlijk mislukt. Dit jaar is een record jaar wat sneeuwval betreft, niet alleen meer sneeuw dan de afgelopen vijftig jaar maar ook nu in de lente sneeuwt het nog volop. De wand was dan ook bedekt met sneeuw. En achthonderd meter rotsborstelen om je grepen te vinden is onbegonnen werk. Misschien dat we in februari nog een poging wagen.

Hieronder wat foto’s van de laatste tocht.

Voor meer foto’s van de afgelopen maanden zie foto’s . Logisch niet?

[Top]
 

Laatst bijgewerkt op 11 December 2009