Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   

28 April 2011

Goed update dan maar weer.

Paaseiland vertrokken met tegenwind duurde een dag, wind viel toen weg en kwam vervolgens uit de goede hoek terug al was hij wat zwakjes. Volgende dag begon het te regenen en dat deed het nonstop meer dan 24 uur. Maar toen werd het dus mooi.

En ik genoot weer volop van al dat water om me heen. Voer heel tactisch om een hoog heen, gaf mezelf een pluim en tralalala een week lang alles chill.

En toen op de 13e Maart (geen vrijdag) vergat ik het elastiekje om de deur vast te zetten. Iets later werd Rebellion door een golf opzij gegooid (voor hun die zich afvragen hoe comfortabel een Vega is op open zee; NIET). Afijn de deur werd dichtgesmeten op zich niet zo erg alleen zat mijn vinger ertussen, aan de scharnierkant. Wat volgde waren de pijnlijkste dagen van mijn bestaan, niet dat ik niet meer pijn heb ervaren maar dit was constant, kon niet meer slapen of zelfs mijn tanden poetsen. De vinger werd dik en stijf en vervolgens na drie dagen werdt hij zwart. Nu begon ik me dus zorgen te maken.

Om de druk eraf te halen had ik mijn vinger al volgeprikt met gaten, maar dat hielp niet, wist ik veel dat je een gat door je nagel heen moest branden. Afijn na drie dagen niet geslapen te hebben en het eiland kwam steeds dichterbij besloot ik morfine te nemen, ik moest slapen. Man had ik dat maar eerder gedaan wat een goede drugs is dat. Ik wilde het eerst niet nemen omdat ik bang was dat ik heel suf zou worden en overboord zou mieteren. Maar dat viel mee, de enige bijwerking was dat ik heel kort ademig werd, niet prettig maar heerlijk geslapen. De 16e kwam ik aan in Gambier. Ik liet mijn anker ergens naast de vaargeul vallen, Nam nog wat meer morfine en sliep de hele volgende dag.

De 18e (mijn verjaardag) besloot ik de beschaving op te zoeken. Het duurde een uur om mijn anker op te halen. Een paar uur later was ik in Rikitea de grootste nederzetting van het Frans Koloniale eiland Mangareva. Er waren iets van 12 andere boten ik was niet alleen.

De volgende dag werd mijn vinger dus onder handen genomen door een zwaar beschonken arts. Man kon amper lopen. Ging vervolgens met een aansteker en paperclip een gat in mijn vingernagel branden, wat een humor...

Afijn een maand gebeleven, zwemmen, wandelen en fruit vinden, Alles groeit hier!

Mango's. bananen, grapefruits, citroen, pasiievrucht, advocados, papaya, broodvrucht, kokosnoot fantastisch alleen na twee weken kan je geen mango nog banaan meer zien.

Verder nog een hoop minder actieve activiteiten.Ben nu op het eiland Raivavae, stuk rustiger, geen parelkwekerijen als in Gambier.

Ik denk dat iedereen hier leeft van riante Franse uitkeringen.

Onafhankelijkheid?? Ben je gek ofzo!?De tocht hierheen (700nm)verliep rustig op het wederom breken van het roer van de Navik!! Dat is al de derde keer sinds Chili dat er iets essentieels afbreekt!!

Gelukkig had ik nog een reserve roeras!! Ja ik heb twee reserve Navik assen aan boord!!!

En ik heb ze nu allebei al gebruikt. Die er nu in zit (origineel) was overigens al een keer eerder gebroken en gelast door een Braziliaan, ben benieuwd hoelang die het volhoud moet dus in Tahiti een lasser vinden.Ik zag dat ik een e-mail had van iemand die vroeg welke reserve onderdelen hij mee moet nemen voor zijn Navik. Mijn antwoordt bij deze:

Zet dat stuk focking rotzooi bij het grofvuil en koop iets degelijks! Geen dank.

Een Fransman vroeg mij laatst; weet je waarom de Navik zo slecht is?

Mijn antwoord “made in France”

Zijn antwoord “PLASTIMO IS HEEL SLECHT, KOOP NOOIT PLASTIMO”[Top]
 

Laatst bijgewerkt op 2 Mei 2011