Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   

26 July 2011

Tahiti:

Navik roer is weer gelast, slechts een van de twee helaas, was een beetje te prijzig., zoals alles in Tahiti.
Besloot een lifter mee te nemen tot Tonga, zijn naam is Guillaume, Parijsenaar en doet iets met I-phone programmeren, altijd handig.....
Beetje mijn leeftijd 28 ofzo. Hij is op weg naar de wereldcup rugby in Nieuw Zeeland.
Dus twee weken lang de Franse benedenwindse eilanden verkent, veel gevist en gesnorkeld.


Moorea, ontzettend mooi.

Huahine,
Niet echt boeiend maar aantal dagen gebleven omdat er geen wind was om verder te zeilen.

Tahaa,
Ja heel gaaf, maar nog steeds weinig wind op een gegeven moment hebben we de boot maar vooruit gezwommen richting de volgende ankerplaats. Anderhalf mijl! (met vinnen)

Bora Bora (Boring Boring),
De overtocht was een ramp, een enorme deining uit het Zuiden met niet al teveel wind dus de boot werd alle kanten opgeslingerd en de zeilen sloegen steeds in. Toen kwam er een vaag weerbericht dat sprak over 40 knopen wind, fijn. Mijn Frans is erg slecht en Guillaume is geen zeiler dus wist niet hoe hij een weerbericht moest ontcijferen.
Afijn geen veertig knoop uiteindelijk, zal een ander gebied geweest zijn. De pas was niet te bezeilen door de sterke uitgaande stroming gepaard met wind die ook naar buiten blies, gelukkig hebben we altijd nog Sjaakie (de bbm).
Bora Bora is te toeristisch, maar goed dat wisten we al.


Tonga,
In een ruk naar Vavau, Tonga. 1400nm het was een saaie overtocht met net genoeg wind om te zeilen. Guillaume die zou koken, hij was namelijk onder de indruk dat hij dat heel goed kon, zoals de meeste Fransen. Maar was 10 dagen zeeziek, dus kon ik dat alsnog zelf doen.
Tonga is verschrikkelijk, dat wist ik van te voren omdat ik daarvoor ben gewaarschuwd, maar ik kom hier om te zwemmen met bultruggen. En dit is de beste plek op aarde, bovendien zijn de eilanden erg mooi. De eilanden groep staat ook bekend als de friendly islands maar het tegendeel is waar. En alles kost geld, afval in de vuilcontainer betalen, ohh u wilt water, betalen, betalen, betalen. Wordt je uitgenodigt om te komen eten krijg je aan het eind een reking gepresenteerd! Verder zijn ze zo religieus als de pest. 150 jaar geleden hadden ze nog nooit van Jezus gehoord en nu zijn ze roomser dan de paus. Geen t-shirt dragen, boete. Broek te kort, boete. Aan je boot klussen op een zondag, krijg je de politie op bezoek. Corrupte beamtes beledigen, boete, de koning beledigen, de doodstraf? Ik noem ze vanaf nu de Taliban van de Zuidzee.
Tonga is het enige land in Polynesie dat nooit bezet is door Europeanen. Dat lijken ze ons nog steeds kwalijk te nemen.
Afijn ik ben er net en waarschijnlijk zijn er nog een hoop leuke dingen te ontdekken aan Tonga.
[Top]
 

Laatst bijgewerkt op 31 Juli 2011