Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   

20 Januari 2013

De tocht naar Durban gaat ongelooflijk snel. De Aghulas stroom helpt een beetje met zijn vierenhalf knoop. Een tijd lang gemiddel ik elf knoop! Geweldig, tot ik realiseer dat ik zo s’nachts aankom. Ik verlaat de stroom en ga bijliggen. Uiteraard houd de wind ermee op in de vroege ochtend (tegen voorspelling in) en krijg ik onweer. Als het opklaart vaar ik naar binnen. Vanaf het water is Durban een mooie haven, Aan land blijkt het wat minder gaaf.

Ik wacht een week op Amber, een van de leraressen die ik op Reunion ontmoette. Ze komt een maandje meezeilen in haar vakantie. We gaan nogmaals op safari. Het weer wil niet meewerken en uiteindelijk blijven we drie weken in Durban wachten op de juiste wind. We huren een auto en brengen de kerst door met wat vrienden in de Drakensbergen. Bij terugkomst blijkt het weer nog steeds niet mee te werken dus gaan we terug naar de bergen. Zelfs oud en nieuw moeten we hier vieren, we gaan naar een festival op het platteland.

En eindelijk kunnen we vertrekken, we zeilen naar Port Elizabeth het is niet erg comfortabel met die kruisdeining. We arriveren met een 8bft Westenwind. Gelukkig hogerwal.

Drie dagen wachten we eer we verder kunnen. De tocht om Kaap Agulhas en de Goede Hoop is redelijk ruw, gelukkig pikken we een sterke Oostenwind op dus we gaan als een speer. Aankomst in Kaapstad is helemaal interresant, door de bergen waait het hier nogal hard. Het lukt met buitenboord maar net om naar binnen te tuffen. De volgende dag verkennen we het kleine centrum van Kaapstad en toen vloog Amber weer naar huis. Nu weer alleen. Een aantal klussen aan de boot en ik kan vertrekken naar de Carieb. Ohh en Kaapstad is erg mooi...[Top]
 

Laatst bijgewerkt op 21 Jan 2013