Home Info Rebellion Media Contact Links Sponsoring
  Logboek Foto's

Interviews

   

28 Maart 2013

Voor vertrek uit Kaapstad beklim ik met Lars nog de tafelberg, uitzicht is adembenemend maar van de route had ik meer verwacht. Afijn altijd leuk om weer je speelgoed uit de kast te mogen trekken. Als Lars zijn nieuwe zeilen er zijn vertrekken we in de mist. Het klaart gelukkig snel op. We hebben besloten om elkaar te racen zomaar voor de lol. Onze boten zijn ongeveer even groot, hij vaart een 28ft Twister. De eerste drie dagen hebben we een goed windje, ik gemiddel 160mijl per dag. Daarna nam de wind langzaam maar zeker steeds meer af. Na precies dertien dagen en 1700mijl een gemiddelde van 130 per dag grijp ik een mooring voor Jamestown St Helena. Lars arriveerd anderhalve dag later. Een week gratis milkshakes en bier....

Een week verblijf ik op St Helena. Samen met Lars en Eric en Garret van de Catamaran Sputnik verkennen we het eiland. Door zijn super geisoleerde positie, zijn alle mensen hier per schip aangekomen. Binnenkort gaat dat veranderen, als het vliegveld klaar is verwachten ze een toestroom van toeristen en andere zaken. Op het moment is het nog een oase van rust, iedereen groet je op straat, zelfs vanuit alle auto’s die voorbijrijden wordt gezwaaid. En er zijn geen mobiele telefoons op het eiland, wow. Napoleon was minder gecharmeerd van zijn laatste rustplaats, we bezoeken zijn villa waar hij de laatste jaren van zijn leven doorbracht, starend over de zee. Mijn maatjes vertrekken een dag eerder en gaan eerst naar Brazilie, ik besluit direct naar de Carieb te zeilen bijna 4000mijl.

De oversteek ging lekker. Ruime wind tot de evenaar, licht wind rond de evenaar en toen de Noord Oost passaat, drie dagen aan de wind voor ik kon afvallen. Maar met halve wind was het niet echt comfy. In de eerste week van de reis ging mijn windgenerator stuk dus heb ik de Navik moeten gebruiken.

Drie hoogtepunten tijdens de oversteek:

Mijn verjaardag. Ik besluit het te vieren met brownies. Alleen mijn laatste brownie mix bleek stiekem een vegetarische hamburger mix te zijn......

Als ik op een middag de kajuit uitstap, schrik ik me wild, een walvis komt recht op me af. Hij/zij duikt en komt vervolgens naast de boot boven, kijkt me wat onverschillig aan en zwemt verder.

Ik kruis mijn oude koerslijn en ben dus rond de aardkloot gezeild.Na 34dagen kom ik aan in Martinique, en wie komt er dezelfde tijd aan zeilen, Sputnik!! Wat bizar.

Palmbomen, baquettes en rastamannen welkom in de Carieb.
[Top]
 

Laatst bijgewerkt op 31 Maart 2013