Met de Thermostat Assistant kunt u de instellingen van uw ‘Slimme Thermostaat’ op een gemakkelijke en overzichtelijke manier programmeren. U hoeft alleen de thermostaat met de bijgeleverde USB-kabel aan te sluiten op uw pc.
Thermostat Assistent is beschikbaar voor Windows. Download eerst het programma en installeer deze op uw pc.
Download Thermostat Assistent (Windows)
Zodra uw thermostaat op de pc is aangesloten en u Thermostat Assistant opent, ziet u als eerste het overzichtsscherm.
U kunt de waarden, die u instelt en of wijzigt in de thermostaat, opslaan door op de knop “Wijzigingen opslaan” te klikken. Als u het programma weer hebt afgesloten kunt u de thermostaat loskoppelen.
Deze online help documentatie gaat over Thermostat Assistant 2.3
Hebt u een oudere versie, download dan eerst de nieuwste versie:Download Thermostat Assistent (Windows)
“Tijd” en “Datum” geven de huidige tijd en datum aan zoals deze ingesteld zijn op uw computer.
“Klokfunctie” geeft aan welke keuze u hebt gemaakt voor de klokinstelling, namelijk “dag” of “week”.
Onderaan kunt u aanvinken of u automatisch een melding wilt krijgen wanneer er een verbetering of nieuws beschikbaar is.
In dit scherm kunt u de instellingen van de onderstaande functies veranderen. U kunt de verschillende
waarden rechtstreeks intypen of door middel van de pijltjes verhogen of verlagen.
Screenshot basisinstellingen
At – Antivorst-temperatuur
Deze functie is een beveiliging om bevriezen van de leidingen te voorkomen en is dus de minimale temperatuur die de thermostaat zal aanhouden.
Mt – Maximumtemperatuur
U kunt een maximumtemperatuur instellen, zodat bijvoorbeeld kinderen de thermostaat niet hoger kunnen zetten dan de waarde die u hier hebt aangegeven.
Cp – Comfortperiode
Dit is de periode waarin de comforttemperatuur (zie Ct) van toepassing is. Zolang er beweging in de ruimte is, wordt deze periode telkens automatisch verlengd. Indien er geen beweging in de ruimte wordt geregistreerd, zal de thermostaat na het verlopen van de periode overschakelen naar de “rusttemperatuur”. De “comfortperiode” is instelbaar in stappen van 10 minuten.
Rt – Rusttemperatuur
Dit is de temperatuur waarop de thermostaat gedurende de rustperiode (zie Rp) wordt ingesteld. Na het verstrijken van de comfortperiode schakelt de thermostaat over naar deze temperatuur. Dit is de temperatuur die u bijvoorbeeld wilt instellen voor wanneer u slaapt.
Rp – Rustperiode
Dit is de periode waarin de rusttemperatuur (zie Rt) van toepassing is. Na het verstrijken van de comfortperiode schakelt de thermostaat over naar deze periode. Gedurende de ingestelde rustperiode wordt deze temperatuur gehandhaafd, tenzij u tussentijds de knoppen van de thermostaat bedient. In dat geval zal namelijk een nieuwe comfortperiode ingaan.
Ct – Comforttemperatuur
Dit is de temperatuur die u standaard wenst voor de comfortperiode (zie Cp). Bij bediening van een van de toetsen of bij automatische inschakeling zal de thermostaat deze temperatuur aanhouden.
Start comfort bij beweging
Als u deze optie aanvinkt, zal uw thermostaat automatisch inschakelen naar de comfortstand wanneer u thuiskomt. U hoeft in dat geval dus geen knoppen te bedienen. Dit zal echter alleen gebeuren vanuit de ruststand en niet vanuit de antivorststand.
Deze functie is toegevoegd ten behoeve van uw gemak. U kunt echter meer besparen als u deze optie niet aanvinkt. Daarom krijgt u de melding dat deze functie een negatieve invloed heeft op de energiebesparing. Wij raden u dan ook aan deze functie niet te gebruiken.
Bovenaan in het scherm “Klokinstellingen” kunt u kiezen tussen de dagklok, de weekklok of geen klok.
De thermostaat is voorzien van een uitgebreide weekklok met 32 schakelmomenten waardoor hij als complete klokthermostaat kan worden gebruikt.
Als extra functie beschikt de Slimme Thermostaat over een dagklok. Met deze dagklok kunt u iedere dag op een vast moment de comfortstand activeren, zodat uw woning comfortabel warm is wanneer u thuiskomt of opstaat. Wanneer de thermostaat echter in de Antivorst-stand staat, is deze klokfunctie tijdelijk uitgeschakeld. Hierdoor wordt bij langdurige afwezigheid uw woning niet onnodig opgewarmd.
Het programma laat automatisch de klok zien die u het laatst hebt ingesteld. Wilt u kiezen voor een andere klokfunctie, dan kunt u de instelling wijzigen in het selectiemenu bovenaan.
Zolang u geen schakelmomenten hebt ingesteld, zal het menu bovenaan “Geen klok” weergeven.
Als u op de knop “Wijzigingen opslaan” klikt, worden de wijzigingen opgeslagen in de thermostaat. De ingevoerde wijzigingen worden ook automatisch in de thermostaat opgeslagen zodra u het programma afsluit.
Met de dagklok kunt u één moment op de dag kiezen waarop u wilt dat de verwarming aan gaat. Deze instelling geldt dan automatisch voor de hele week.
Om de klok in te stellen klikt u op het vierkante symbool dat voor “Comfort” staat.
Als u, na het klikken, met uw cursor over de tijdbalk beweegt, ziet u dat het vierkantje is veranderd in een geel rondje met een zonnetje erin.
U kunt nu op de gewenste tijd op de tijdbalk klikken om het schakelmoment van de klok in te stellen.
Zodra u de muisknop loslaat, wordt de tijd weergegeven die bij het schakelmoment hoort.
Wilt u een schakelmoment wijzigen, klik dan op een geplaatst symbool en sleep dit naar de gewenste tijd.
Om een schakelmoment volledig te verwijderen pakt u het betreffende schakelmoment met de muis en sleept u het naar de prullenbak rechts onder de tijdbalk.
Met behulp van de weekklok kunt u drie verschillende perioden instellen met in totaal maar liefst 32 schakelmomenten.
Comfort
Deze instelling selecteert u om een periode in te laten gaan waarin de comforttemperatuur (zie Ct) van toepassing is. Deze periode wordt aangehouden voor de tijd die u bij de basisinstellingen onder “comfortperiode” hebt aangegeven of zolang er beweging wordt geregistreerd door de thermostaat.
Een uitzondering hierop is als u een ander schakelmoment (bijvoorbeeld “rust” of “antivorst”) hebt ingesteld binnen de tijd waarvoor normaal een comfortperiode is ingesteld.
Rust
Bij dit schakelmoment wordt de rusttemperatuur ingesteld, zoals u deze bij de basisinstellingen onder “Rt – Rusttemperatuur” hebt geselecteerd. Deze periode wordt aangehouden voor de tijd zoals u hebt ingesteld bij de basisinstellingen (Rp – Rustperiode). Een uitzondering hierop is opnieuw als u een ander schakelmoment hebt ingesteld binnen de tijd waarvoor normaal een rustperiode is ingesteld.
Antivorst
Dit is de periode waarin de thermostaat wordt ingesteld op de Antivorst-temperatuur (At – Antivorst-temperatuur onder de basisinstellingen), tot aan een volgend schakelmoment.
Hier geldt hetzelfde principe als bij de dagklok. Door op het symbool naast de benamingen van de
perioden te klikken verandert de cursor en kunt u een schakelmoment kiezen.
Als u een instelling wilt wijzigen, kunt u het symbooltje op de tijdbalk pakken en naar de gewenste tijd slepen.
Wilt u een instelling verwijderen, dan kan dat door het betreffende symbooltje naar de prullenbak te slepen.
Onderaan in het scherm kunt u zien hoeveel schakelmomenten u nog kunt instellen.
Als u alle instellingen in één keer uit de klok wilt verwijderen om met een schone lei te beginnen, kies dan bij “Keuze klok:” de optie “geen klok”. U kunt daarna nieuwe schakelmomenten instellen.
Wij werken er altijd aan om onze producten nog beter te maken en actueel te houden. Verbeterde communicatie met uw verwarmingstoestel is hier een voorbeeld van.
Zo kunt u via de Thermostat Assistant uw thermostaat verbeteren.
Wanneer u in de Thermostat Assistant op de knop “Thermostaat Verbeteren” klikt, controleert het programma via het internet of er een verbetering beschikbaar is voor uw thermostaat.
Als u de nieuwste verbetering al hebt geïnstalleerd, krijgt u de volgende mededeling:
“Er is geen verbetering beschikbaar voor uw thermostaat. Uw huidige versie is…”
Let op! Deze mededeling krijgt u ook als u geen internetverbinding hebt. Het is daarom belangrijk dat u uw internetverbinding aan hebt staan.
Als er een verbetering beschikbaar is, krijgt u het volgende scherm te zien:
Door op de knop “Verbetering uitvoeren” te klikken wordt de nieuwe versie gedownload en op uw thermostaat geïnstalleerd. Tijdens dit proces mag de thermostaat niet van de computer losgekoppeld worden, omdat dit mogelijk de thermostaat onbruikbaar maakt.
Zodra het downloaden en installeren klaar is, wordt een verificatie gestart. Dit betekent dat gecontroleerd wordt of de update gelukt is.
Hierna krijgt u de volgende mededeling:
“Uw thermostaat is succesvol verbeterd”
U kunt nu de thermostaat weer loskoppelen of verder gaan met het programmeren van de klok- en basisinstellingen.